Kaas

Traditionele griekse fetakaas met schapen en geitenmelk  in pekel. Pekel wordt gebruikt bij...
Je prijs: € 12,50
Lang bewaren feta kaas in vacuum verpakking (schapen en geitenmelk . Stuk 200gr.
Je prijs: € 2,85
Feta kaas met schapen en geitenmelk  , in pekel.  Blik van 4 kilo.
Je prijs: € 42,00
Traditionele griekse fetakaas "Vasilitsa"met geitenmelk  1 kilo,  in pekel....
Je prijs: € 13,00
Manouri is een Griekse kaas en bijproduct van de fetakaasproductie. Ze wordt gemaakt van het vocht...
Je prijs: € 29,50
Manouri is een Griekse kaas en bijproduct van de fetakaasproductie. Ze wordt gemaakt van het vocht...
Je prijs: € 3,25
2 kilo traditionele griekse fetakaas "Aristeas" in plakjes gesneden, (20 x 100gr) met schapen en...
Je prijs: € 22,95
  Traditionele griekse fetakaas met schapen en geitenmelk  in pekel. Pekel wordt gebruikt...
Je prijs: € 22,95
Halloumi, is een traditionele Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen,...
Je prijs: € 4,50
Kefalograviéra, een harde witgele kaas van koemelk. Is pittig van smaak en heeft vele kleine...
Je prijs: € 35,90
Kaséri. Halfharde, romige, gele kaas. Gemaakt van schapenmelk, geitenmelk, en koemelk.  Deze...
Je prijs: € 16,50
Metsovone, gerookte kaas uit de bergen van Pindos, noordwest van Griekenland. Halfharde tot...
Je prijs: € 39,50
Kaseri-halve harde kaas blok circa 2.5 kilo Proikas. Met vet 40% min. en vocht 45% max. Deze kaas...
Je prijs: € 39,95
Kefalotiri- harde kaas 300gr. Kefalotíri, een witgele harde kaas met kleine gaten, gemaakt van een...
Je prijs: € 6,25
Kefalograviera, harde kaas pak 300gr.  Kefalograviéra, een harde witgele kaas van koemelk. Is...
Je prijs: € 6,25
Feta kaas "vasilitsa" in pekel.   Blik van 13 kg feta netto, 16 kg bruto.
Je prijs: € 112,50
Feta kaas "Mantilitsa" in pekel. Blik van 13 kg netto, 16 kg bruto.
Je prijs: € 106,50
Kefalotiri, een witgele harde kaas met kleine gaten, gemaakt van een mengsel van schapen- en...
Je prijs: € 35,90
Griekse feta kaas  "Aristeas" 7 kg in blik.  Deze product komt uit Elassona P.D.O. - berg...
Je prijs: € 63,50
Griekse feta kaas "Exarchos" uit Elassona - berg Olympus.  Blik  14 kilo in pekel.
Je prijs: € 113,50
Griekse feta kaas uit Lesbos eiland. Blik van 14 kilo in pekel.
Je prijs: € 116,50
De talagani, die sinds 2007 in Messinia is geproduceerd, is gemaakt van...
Je prijs: € 11,50
Griekse harde kaas "kefalotyri" in blok van 2.5 kg.  van  koemelk. Het ideale kaas om...
Je prijs: € 35,50
Feta kaas van schaap en geitenmelk in blokjes. Verpaking van 1 kg.netto.
Je prijs: € 14,75
Griekse graviera kaas met schaap en geiten melk. Graviéra, een luxe gele harde kaas, gemaakt met...
Je prijs: € 7,75
Anthotiro, een soort zachte mizíthra, volvet of mager. Deze kaas wordt gemaakt  van de wei die...
Je prijs: € 7,25
Anthotiro kaas droog uit Kreta, 500 gr ongeveer. Anthótiro, een soort zachte mizíthra, volvet of...
Je prijs: € 9,95
Mizíthra, een witte kaas, een variant van manoúri, van mindere kwaliteit en minder vet. Mizithra is...
Je prijs: € 4,25
Griekse kaas 'ladotiri" uit Lesbos 250gr ongeveer. Ladotíri . Wordt op verschillende plaatsen...
Je prijs: € 5,95
Griekse kaas "ladotiri" uit Lesbos in blok 1.1 kg ongeveer. Ladotíri . Wordt op verschillende...
Je prijs: € 21,95
Kaseri  250 gr. Halfharde, romige, gele kaas.  Gemaakt van schapenmelk, geitenmelk, en...
Je prijs: € 5,65

Kaas vormt een onmisbare aanvulling van elke maaltijd. De Grieken legden zich, naar de  antieke schrijvers ons melden, reeds in de oudheid met veel vaardigheid toe op het  maken van kaas. Net als toen zijn ze ook nu nog dol op de smaak van kaas en ze  consumeren er grote hoeveelheden van.

jiannisthegreek@hotmail.com Margaros Internet Marketing                                   kvk nr.59172738 /               btw-id NL002409643B61  Rek.nummer NL82INGB0006232637

Feta, de witte kaas die het meest van alle kazen in Griekenland geconsumeerd wordt. Wordt bereid uit schapenmelk en kan zachter en wat harder zijn, de smaak is pittig of  licht zurig. Soms wordt een combinatie van schapen- en geitenmelk gebruikt. De  karakteristieke smaak en structuur ontstaat door de verse kaas in een sterke  zoutoplossing te leggen, waardoor ze niet verder rijpt. De kaas wordt in plakken  gesneden (vandaar de naam: feta betekent 'plak' of 'schijf') en bewaard in grote vaten  in de zoutoplossing. Binnen een maand of twee wordt hij gegeten, anders wordt hij te   zout. Feta wordt op veel plaatsen gemaakt, maar alleen de feta van het vasteland    en het eiland Lesbos mag zo heten. Vooral die uit Dodoni (Epirus) en Arachova    (Midden-Griekenland) zijn befaamd. Alle andere vergelijkbare kazen heten nu levkó tirí    (witte kaas).

Manoúri, ook een witte zachte kaas die vervaardigd wordt uit schapenmelk en die volvet is. Is zeer smakelijk en kwalitatief beter, maar niet lang houdbaar  en moet dus snel geconsumeerd worden.

Mizíthra, een witte kaas, een variant van manoúri, van mindere kwaliteit en minder vet. Mizithra is er in 2 soorten, zacht, maar ook zoetig. Vooral de  zoetige soort wordt vaak samen met feta vermengd om tiropitas te maken, omdat  dat de scherpe smaak van de feta wegneemt.

Anthótiro, een soort zachte mizíthra, volvet of mager. Deze kaas wordt gemaakt  van de wei die overblijft na het maken van Graviéra en ziet eruit als een hoog,  rond kaasje in een bloempotmodel. Hij wordt vers en nog uitlekkend verkocht,  gewikkeld in papier, en moet binnen enkele dagen gegeten worden. Anthótiro xeró is de gezouten, gerijpte versie, een inmiddels flink gekrompen, kegelvormig kaasje met een heerlijke pikante smaak.

Galotíri . Een zachte, witte schapenkaas, heel romig en met een onverwacht pittige, lichtzure  smaak. Soms wordt er ook (deels) geitenmelk voor gebruikt. Hij lijkt uiterlijk op smeerbare ricotta met veel room. Dit is een typische seizoenskaas, die in juli  en augustus in verschillende delen van Griekenland wordt gemaakt, meestal op kleine  schaal. Maar alleen de kaas uit Epirus en Thessalië mag de naam voeren. Galotíri   wordt gebruikt voor hartige taarten, als tafelkaas met warm gegrild brood en over   salades.

Graviéra, een luxe gele harde kaas, die voornamelijk vervaardigd wordt van  koemelk. Graviera kaas is er in zeer vele soorten van zoetig (vergelijkbaar met de Gruyere) tot vrij pikant, o.a. de Kretenzische Graviera en in iets mindere  mate de San Michel van Syros.

Kefalograviéra, een harde witgele kaas van koemelk. Is pittig van smaak en heeft vele kleine gaatjes.

Kefalotíri, een witgele harde kaas met kleine gaten, gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Is zout en pittig van smaak, ook geschikt om geraspt  te worden over macaronigerechten.

Kaséri. Halfharde, romige, gele kaas. Deze kaas wordt veel gebruikt in de ouzeries en taverna's (en huishoudens) in Macedonië, Thessalië en Thracië. Daar wordt het dan  ook gemaakt. Meestal gemaakt van schapenmelk,   soms van koemelk. Het is een tafelkaas en ook een smaakmaker in allerlei warme   (voor)gerechten als saganáki en gerechten met pastourmá.

Ladotíri . Wordt op verschillende plaatsen gemaakt, maar alleen de kaas van Lesbos is de  'echte'. Oorspronkelijk rijpte de kaas (meestal van schapenmelk en soms wat  geitenmelk) verschillende maanden in olijfolie. De commercieel gemaakte kaas wordt nu  vaak maar kort gedompeld in olie en dan in paraffine gedoopt. Gelukkig bestaat de  oude bereidingswijze ook nog en is de echte hier en daar nog te proeven: op  Zakynthos, Paros, Syros en Kreta bij voorbeeld. Vers is hij romig en vrij zacht, gerijpt is het een pikante, kruimelige kaas die geschikt is om te worden  geraspt.

Metsovóne . Volvette, harde, gerookte kaas uit Metsovo (Epirus), gemaakt van rauwe koemelk met  wat geitenmelk. De kaas heeft de vorm van een dikke rol en wordt gerookt boven  een vuur van wijntakken en kruiden uit het Pindos-gebergte. Een heerlijke tafelkaas, heel geschikt als mezze of als dessertkaas.

Sféla . Een harde, pikante, zoute kaas van rauwe schapen-(en geiten)melk, die net als feta in een zoutoplossing wordt bewaard. Sféla komt uit Messinia en Lakonia  (Peleponnesus).

Krassotíri, póssias of ghiloméno . Kazen van schapen- of geitenmelk die rijpen in wijndroesem. Krassotíri betekent  wijnkaas. De kaas rijpt ongeveer een maand en wordt dan ruim een week (op Sifnos enkele maanden) in droesem gelegd. De harde kaas is donker van kleur,  heel pittig en smaakt naar wijn.

Petrotíri . Romige schapenkaas uit de bergdorpen van Tinos. De naam betekent 'rotskaas', vanwege de traditionele productiemethode. Na het stremmen wordt de kaas geperst tussen  twee platte, grote stenen. De smaak is romig en toch pikant.

Prétza . Kruimelige of romige schapenkaas uit Zakynthos, die alleen in de lente wordt gemaakt en soms gekruid wordt met tijm.

San Michali . Een van de weinige Griekse kazen die al eeuwenlang van koemelk wordt gemaakt.  Hij komt van het eiland Syros. Het is een harde, lichtgele, pikante kaas.

Telemés . Een kaas die lijkt op feta; wordt meestal gemaakt van een mengsel van geiten-, schapen-  en koemelk. Telemés wordt verpakt in blikken. Komt o.a. uit Thracië en Macedonië.

Formaéla . Harde, pikante kaas uit de dorpen tegen de hellingen van de berg Parnassus in  Midden-Griekenland. Vooral het dorp Arachova staat bekend om uitstekende Formaéla.  Meestal wordt een mengsel van schapen- en geitenmelk gebruikt. In de streek wordt de kaas gegrild of gebakken als voorgerecht en gebruikt als vulling voor hartige  taarten en biftékia.

Chèvre . Een kaassoort uit Metsovo, een Thessalisch bergdorp. Het is een harde, witte, pikante geitenkaas van de melk van halfwilde geiten. Aan de gestremde melk wordt grof gemalen  peper toegevoegd.

Contact

Margaros Internet Marketing / griekseproductenonline.nl Delft
0158892854 info@griekseproductenonline.nl